Een corset heeft 20 tot 24 stalen baleinen. Een balein is een “pen”. Deze worden van verschillend materiaal gemaakt en zijn op verschillende manieren bewerkt: walvisbot (heel vroeger!), staal en plastic. Met een corset kun je je taille trainen, maar dit is een hele agressieve vorm om je taille in vorm te brengen door de 20/24 stalen pennen (baleinen). Een corset is ontstaan in de Middeleeuwen, toen vrouwen letterlijk werden ingesnoerd. De corsetten in die tijd hadden aan de achterzijde touwtjes/linten om het corset mee vast te rijgen. De baleinen werden van walvis botten gemaakt en later van staal. En deze waren allesbehalve flexibel. Corset en waisttrainer verschillen helemaal uitgelegd 😉

 

 

Verschillende namen voor Waist Trainers

 

Een waist trainer word ook wel genoemd: waist slimmer, waist shaper, waist corset, slimming corset, faja, chaleco (vest).

Waarom al die namen voor hetzelfde product? Dat komt onder andere omdat er word aangenomen dat alles hetzelfde is. Er is echter een heel groot verschil tussen alle soorten waist trainers die online worden aangeboden. Dit heeft te maken met de productiewijze en het productie land.

 

Echte of namaak Waist Trainers

 

Vanaf 2014 kwamen er ineens heel veel Chinese Waist Trainers op de markt. De originele merk foto’s van de Colombiaanse topmerken worden gebruikt en hierdoor verwacht een klant het model op de foto ook te zullen ontvangen. En als je niet het verschil in kwaliteit kent denk je dat het wel goed zal zijn.

Maar er zit natuurlijk een patent op Originele Colombiaanse Waist Trainers en daarom kan het model niet hetzelfde worden gemaakt. Dat betekent dat de goedkope “latex” waist trainer geen medisch latex bevat, maar rubber of plastic en soms gewoon stretch stof.

Latex word gemaakt van materiaal uit de Rubber boom. Door de wijze van extractie en verwerking van dit rubber uit de rubber boom ontstaat het onderscheid tussen latex/rubber en medisch latex. 

 

Een Originele Colombiaanse Latex Waist Trainer heeft 4 flexibele baleinen. Medisch latex zorgt daarbij ervoor dat er warmte ontstaat tussen je buik/rug en de
waist trainer zodat je goed kunt zweten en afvalstoffen hiermee afvoert (water drinken!). Dit is bevorderlijk voor het afvallen/verslanken van je buik en vormgeven van je taille en middenlijf.

Follow Me!
X